Shiatsu Ryoho:

shiatsu plaatje

Shiatsu Ryoho betekent letterlijk “vingerdruk therapie”.  Het is een lichaamstherapie die ontwikkeld is in Japan door Toru Namikoshi en is gebaseerd op de Chinese geneeskunst en de westerse kennis van anatomie en fysiologie. Hierbij wordt druk op bepaalde punten op het lichaam uitgeoefend met de handpalmen, vingers en duimen. Omdat het lichaam als één geheel wordt gezien wordt het hele lichaam behandeld. Tijdens deze behandeling krijgen de blokkades die gevonden worden extra aandacht. Het doel is om de balans van het lichaam te herstellen zodat klachten afnemen of zelfs verdwijnen. Het is natuurlijk ook mooi om het preventief toe te passen, goed voor je lichaam en geest zorgen is in deze hectische tijd ook geen overbodige luxe.

Shiatsu stimuleert door de druk op energiebanen en drukpunten het zelfhelend vermogen van het lichaam. Vaak is er een onbalans tussen de systemen die het lichaam in staat stellen om te werken, vechten, vluchten, dus actie aan de ene kant en aan de andere kant het herstel van deze actie, het opnieuw opladen, genoemd rust. De behandeling vindt plaats direct op de huid, liggend op de massagetafel, of in zit houding.

 

Klachten waarbij u baat heeft bij een shiatsu behandeling zijn o.a.

 klachten ten gevolge van stress, nek- en schouderklachten, eczeem, vermoeidheid, allergieën, slaapstoornissen, maag- en darmklachten, menstruatie klachten, tenniselleboog, hoofdpijn, rugpijn en rsi.

Shiatsu is een complementaire geneeswijze, het is géén vervanger voor de reguliere zorg. Leg uw klachten ook  ,zo nodig ,voor aan uw huisarts.

Bij ziektes met hoge koorts raden we een Shiatsu behandeling af.

 

Bij uw bezoek aan de praktijk is het raadzaam om uw zorgpas mee te nemen, het is goed mogelijk dat uw zorgverzekeraar de behandeling geheel of gedeeltelijk vergoedt.